Mezga räddade oavgjort mot Rubin

Rubin Kazan har sedan tidigare säkrat förstaplatsen i Europa Leagues Grupp D. Kvällens match mot NK Maribor var således på förhand ointressant, men slutade som en offensiv match med resultatet, 1-1.

Hemmalaget styrde matchen från start genom att ständigt vara aktiva på offensiv planhalva. Maribor försvarade sig dock resolut, men lyckades inte hålla tillbaka ryssarna helt. I den 43:e minuten prickade ryssarna in 1-0 genom israelen Bibras Natcho. Den första halvleken slutade 1-0.

Rubin Kazan var fortsatt det bättre laget i den andra halvleken och var vid ett par tillfällen mycket nära att fylla på med ytterligare ett mål. Det blev dock inte ett 2-0-mål för hemmalaget, utan istället ett kvitteringsmål från Dejan Mezga. Rubin orkade inte svara med fyra minuter kvar av matchen, vilket ledde till ett oavgjort resultat.

Matchen slutade 1-1.