Officiellt: Ronaldinho flyttar hem till Brasilien

Fluminense värvar Ronaldinho

Ronaldinho har spenderat det senaste året i mexikanska Querétaro. Nyligen bröt legendaren kontraktet med klubben och väljer nu att flytta hem till Brasilien igen, där han nu gjort klart med en ny klubbadress vilket innebär att han får spela på den största av arenor.

Ronaldinho har charmat hela fotbollsvärlden under sin professionella karriär. Med sin lekfullhet och teknik slog han igenom när han anslöt till Paris Saint-Germain i början på 2000-talet från moderklubben Gremio i Brasilien. Men det var i nästa klubb, närmare bestämt i Barcelona, som Ronaldinho verkligen blommade ut och han utnämndes både år 2004 och 2005 till världens bäste fotbollsspelare.

35-åringen lämnade den katalanska klubben 2008 för spel i Milan och under 2011 spelade han tillsammans med Zlatan Ibrahimovic under ett par matcher innan han flyttade hem till Sydamerika igen för spel i Flamengo. Sen dess har Ronaldinho hållit till i Brasilien och nu senast i Mexiko innan han bröt sitt kontrakt med Querétaro. Men nu väljer den förre landslagsspelaren att återigen att skriva på för en klubb i sitt hemland.

Får tröja nummer 10

Fluminense bekräftar på sin officiella hemsida att man värvat Ronaldinho på en fri transfer. Ikonen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande 17 månaderna och Ronaldinho får sitt klassiska nummer på ryggen, nämligen nummer 10. Han kommer att presenteras nästa söndag då Fluminense tar emot Vasco da Gama hemma på Maracanã.

Den brasilianska ligatrean gick ut med nyheten på lördagskvällen och det var en uppspelt Ronaldinho efter kontraktssigneringen.
– Jag är väldigt motiverad. Att få möjligheten att spela på Maracanã, det är otroligt stort, sa Ronaldinho.

Fluminense saknar en ligatitel och Ronaldinho vill mer än gärna hjälpa till att bryta förbannelsen.
– Det var en av de saker som motiverade mig att återvända till Brasilien, att jaga klubbens första titel. Det är en klubb med stora spelare som har ett coolt projekt på gång. Jag är mycket glad över att ansluta till alla dessa stora spelare.

Sedan tidigare spelare bland andra Fred i laget, som var förstavalet på forwardspositionen för Brasilien under hemma-VM förra sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply