Messi satte stopp för Irans storskräll

Första halvlek: Den första tjugo minuterna bjöd inte på så mycket annat än att Argentina höll i bollen och Iran försvarade sig tight. 79/21% i bollinnehav och 126/19 i passningar efter 25 minuter talar sitt tydliga språk. Närmast mål var Marcos Rojo två gånger som på en hörna nickade någon decimeter utanför stolpen, samt lite senare ett par decimeter över ribban på en frispark.

Halvleken i sin helhet bjöd inte på någon vidare underhållning och Iran försvarade sig mycket bättre än vad Argentina kunde anfalla. Inget fotbollsgodis här direkt och första halvlek slutar 0-0.

Andra halvlek: Halvlek nummer två började precis som första såg ut. Argentina höll i bollen men skapade otroligt lite målchanser. Istället var det Iran som på en blixtsnabb kontring i den 52a minuten som skapade matchens hittils bästa chans men Romero i målet räddade snyggt.

Allt eftersom matchen gick så krigade sig Iran in i matchen mer och mer. Man skapade fler anfall samtidigt som de argentinska spelarna gjorde slarviga misstag. I den 67e minuten var Ashkan Dejagah otroligt nära att göra mål då han rusade in i straffområdet och nickade mot mål. Romero med en briljant räddning höll ställningen mållös, och matchen stod just nu och vägde med böljande spel över hela planen. Iran tröttnade dock efter ett tag och med ca tio minuter kvar så backade man hem och fokuserade på försvarsspel och kontringar.

Den största stjärnan Leo Messi var osynlig i princip hela matchen och verkade ointresserad i det mesta han gjorde. Men i den andra stopptidsminuten så klev han fram och visade klass när han pricksköt in 1-0 till Argentina utanför straffområdet.

Reultat: Argentina 1-0 Iran. Målskyttar: Leo Messi (92′)

Ett tappert kämpande Iran gick besvikna av planen efter en match där de förtjänat åtminstone ett oavgjort resultat!