Melo avgjorde – när Porto missade

I dagens andra match av miniturneringen ”Emirates cup” ställdes turkiska Galatasaray mot portugisiska Porto. De portugisiska mästarna öppnade matchen bäst med två heta lägen från fjolårets skyttekung Jackson Martinez. Colombianen var dock inte allt för het framför mål den här kvällen, då han brände läge efter läge. Kulmen av Portos fina offensiv var den straff som de tilldelades i den första halvleken, men även där brände Martinez sin chans att ge portugiserna en ledning.

Det var först efter Martinez straffmiss som Galatasaray kom in i matchen på allvar. Firma Sneijder/ Drogba stod för en rad av heta målchanser, där de ofta sökte skott utifrån. I den andra halvleken kom matchens första mål genom Galatasarays Felipe Melo. Brassen klev fram från elvameterspunkten och gjorde precis det som Martinez misslyckades med – att göra mål.

Galatasaray var fortsatt hetast framför mål under den resterande delen av matchen, men var trots det nära att tappa ledningen. Lucho Gonzalez brände i likhet med sin lagkamrat Jackson Martinez sin straff, vilket därmed ledde till förlust.

Galatasaray segrade med 1-0.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply