Mathieu Debuchy öppnar för att lämna Arsenal

Arsenals högerback kan lämna klubben i januari

Mathieu Debuchy har blivit petad på heltid av supertalangen Hector Bellerin, och kan därför lämna i jakt på mer speltid. Han är öppen för att flytta i vinter, även till konkurrenter i Premier League.

Mathieu Debuchy har haft det tufft i Arsenal sedan sin flytt från Newcastle förra sommaren. Två långtidsskador höll honom borta från spel under flera månader, och då tog Hector Bellerin chansen och gjorde positionen till sin. Spanjoren spelar nu varenda match som han kan från start, medan Debuchy har fått se på från läktarplats. Det är något som fransmannen har tröttnat på, och han ska nu vilja lämna klubben så fort som möjligt.

– I dagsläget behöver jag speltid. De senaste två matcherna har jag inte varit med i truppen, säger högerbacken till RMC och fortsätter:

– Allt är tydligt. Jag behöver speltid och det är därför jag måste diskutera det med tränaren snart. Vi får se vilka bud det finns mellan nu och (januari) – om det finns några.

Kan flytta till konkurrent i Premier League

Även om han representerar ett engelskt lag för tillfället skulle han inte ha något emot att fortsätta spela och bo i landet.

– Jag älskar England och ligan så ja, självklart kan jag flytta till en annan Premier League-klubb, säger han enligt RMC.

Han har endast spelat professionell fotboll i England och Frankrike, då han förutom Arsenal och Newcastle har representerat Lille.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply