Louis van Gaal om Bastian Schweinsteiger: ”Kunde spela bättre i varenda match”

Louis van Gaal sågar sitt stjärnförvärv

Den holländske demontränaren vid namn Louis van Gaal brukar inte vara skygg när det gäller att kritisera sina egna spelare. Först var det Memphis Depay, och nu är det Bastian Schweinsteiger som får en rejäl känga, tillsammans med några av Manchester Uniteds före detta spelare som har kritiserat tränaren.

I somras stal Manchester United rubrikerna under transfercirkusen när man presenterade Bayern Münchens mittfältsikon Bastian Schweinteiger som nyförvärv för klubben. Tysken har dock inte levt upp till sitt namn och prislapp ännu, långt ifrån faktiskt – i alla fall enligt hans nya tränare Louis van Gaal.

”Inte den Schweinsteiger jag såg i Bayern München”

Holländaren menar att Schweinteiger inte bara har under presterat en eller två matcher, utan under samtliga av sina framträdanden för klubben.

– Anledningen till att vi köpte Schweinsteiger var att han är en spelare som kan leda och styra ett lag. Hittills har vi inte fått se Schweinsteiger som bäst, den spelaren jag såg i Bayern München. Jag anser att han hade kunnat spela bättre i varenda match han spelat, säger Van Gaal enligt Daily Mirror.

”Måste prata med honom”

Han ger en känga till journalisterna och experterna, med bland annat Gary Neville, Paul Scholes och Rio Ferdinand i spetsen, som kritiserat honom under säsongen. Han menar att det är bättre att ha diskuterar med sin spelare privat än att vara öppen med exakt vad han tycker är problemet med Schweinsteigers insatser.

– Jag tycker att jag bör diskutera det med honom och inte med er. Annars får vi en taktisk artikel om Bastian och sedan reaktionerna från legendarerna och det vore inte smart. Men jag vet att han kan spela bättre.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply