Matavz fixade kryss mot Milan

En match som många såg fram emot i Champions League-kvalets sista runda var sammandrabbningen av PSV Eindhoven och AC Milan på Philips Stadion.

Det var dock vara bortalaget som öppnade starkast, då Ignazio Abate kom runt på sin kant och kunde leverera ett perfekt inlägg till målkungen Stephane El Sharaawy, som enkelt nickade in 1-0 efter 15 minuters spel. Bara minuten efter skulle Mario Balotelli skruva ett farligt skott mot mål, men holländarnas målvakt Jeroen Zoet kunde snubba vid bollen så att den styrdes in i ribban. Ett par riktigt starka minuter från italienarnas sida.

Hemmalaget skulle dock ta kommandot, då man dominerade resten av första halvlek, men man fick inte in bollen i mål. Det trots att supertalangen Adam Maher haft ett flertal vassa chanser, som Christian Abbiati dessvärre stod i vägen för.

Lika snabbt som Milan gjorde mål i första halvlek, skulle PSV göra detsamma i den andra. Mittbacken Jeffrey Bruma drog till med en riktig kanon från flera tiotals meter, men Abbiati kunde styra undan skottet. Där dök dock Tim Matavz upp och kunde stöta in den så viktiga kvitteringen.

Milan pressade på i slutet, där nyförvärvet Andrea Poli hade en jättechans, men talangens skott räddades av Zoet. Även Philippe Mexes fick en bra möjlighet, men lyckades bara med att sparka hål i luften och fälla krokben på sig själv.

Matchen slutade 1-1, vilket bygger upp för en riktigt spännande retur på San Siro nästa vecka. Milan har dock ett litet övertag i och med deras bortamål, som innebär att laget i detta nu är vidare.

PSV:s svensk Oscar Hiljemark fick endast spela ett par minuter, då han blev inbytt i den 86:e minuten.