Mata ledde United till seger

Manchester United kom till St James’ Park i Newcastle efter att de lyckats få med sig 1-1 från Champions League-kvartsfinalen mot Bayern München hemma på Old Trafford i tisdags. Managern David Moyes gjorde åtta förändringar i startelvan och fick se sitt lag vinna övertygande.

Matchen började dock illa för gästerna, som fick Ashley Young skadad redan efter en kvart. Engelsmannen fördes till sjukhus efter att ha landat illa på handen och brutit tummen. Sju minuter innan paus kom dock ett glädjebesked för United när Juan Mata snyggt skruvade in en frispark från nära håll med vänsterfoten.

Precis innan paus var Javier Hernandez, som gjorde sin första ligastart för året, nära att öka på till 0-2 när mexikanen sköt i stolpen. Fem minuter in i andra halvlek kom dock målet när Hernandez spelade in bollen framför mål, där Mata lurade bort hela försvaret med en skottfint och sedan rullade in bollen i det öppna målet.

Efter lite mer än en timmes spel kom också Uniteds tredje mål, när Adnan Januzaj (som ersatte Young) satte bollen i djupet till Shinji Kagawa. Japanen spelade bollen snett bakåt och där dök Hernandez upp vid första stolpen och styrde in 0-3.

Papiss Cissé var framme och testade Anders Lindegaard (som gjorde sin första ligamatch för säsongen) med ett bra avslut lite senare, men dansken sträckte ut sin kropp och fick en hand på bollen. Cissé fick sedan en ännu bättre chans med ett närskott, men då var Lindegaard reaktionssnabb och stod för en bra reflexräddning.

På tilläggstid kunde sedan Januzaj fastställa slutresultatet till 0-4 efter en magnifik klackframspelning från Mata och ett säkert avslut från belgaren. En stabil seger som befäste Uniteds position som ligans bästa bortalag och tog de upp på en tillfällig sjätteplats i tabellen.

På onsdagen väntar kvartsfinalretur på Allianz Arena mot Bayern München – ett Bayern som noterade sin första ligaförlust på hela säsongen i lördagens 0-1-förlust borta mot Augsburg. Pep Guardiola vilade dock flera nyckelspelare inför matchen mot Moyes mannar eftersom Bayern redan säkrat den tyska ligatiteln.