Mästarna utslagna ur EL

Förra årets mästare i Europa League, Atlético Madrid förlorade med 0-2 i första matchen hemma på Vicente Calderón. Returmötet i Moskva blev en kallare historia då det var minus åtta grader när spelarna stegade in på planen.

Matchen började som de flesta hade förväntat sig, Rubin Kazan backade hem samtidigt som Atlético hade mest boll. Trots Atléticos övertag lyckades man inte skapa några farliga chanser. Det enda som man skapade var en halvchans när Rubins målvakt missat att plocka ner bollen vid en frispark från Cristian Rodríguez.

Andra halvlek skulle bli desto roligare. Matchbilden fortsatte att vara som i första halvlek men nu började Atlético att ta vara på de lägena som man fick. Den föredetta Málagaspelaren, numera i Rubin fick även en chans att ge hemmalaget ledningen.

Matchen såg länge ut att bli 0-0 men med drygt sju minuter kvar av ordinarie speltid dribblade Adrián López av tre Kazanförsvarare och hittade in till Falcao som kunde sätta 1-0. Madridlaget pressade under den resterade tiden av matchen men fick inte in ett andra mål som krävdes för förlängning.

Rubin Kazan möter vinnaren i Olympiacos – Levante nästa omgång.