Martino lämnar Barça

bet365

Gerardo ”Tata” Martino, 51, anställdes som ny tränare för FC Barcelona i juli 2013 då han ersatte Tito Vilanova, som tragiskt gick bort i cancer för några veckor sedan. Men den 51-årige argentinaren blev inte långvarig på sin post. Redan efter en säsong som tränare meddelade han under lördagen att han lämnar den katalanska storklubben.

Beslutet kom direkt efter den titelavgörande matchen hemma på Camp Nou mot Atlético Madrid under lördagen. Barça behövde vinna för att säkra sin 23:e ligatitel genom tiderna, men Atlético fick med sig 1-1 och vann därför ligan tre poäng före Barcelona och ärkerivalerna Real Madrid. Martino hävdade dock att resultatet inte hade någon betydelse i hans beslut att lämna sitt tränaruppdrag.

– Jag meddelar det gemensamma beslutet med klubben att inte längre träna FC Barcelona, berättade Martino på presskonferensen efter matchen. Jag till tacka klubben för det stöd som jag tagit emot under säsongen. Jag tackar också fansen för deras respekt, jag tackar alla som jobbat med mig och min stab, och jag tackar framför allt mina spelare.

Vem som ska ersätta Martino är än så länge oklart.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365