Marseilles drömstart fällde nykomlingen

Det var stortklubben Marseille och nykomlingen Guingamp som fick äran att stänga den första ligaomgången den här säsongen, och det kunde inte ha börjat bättre för Marseille. Gästerna gasade direkt från start på bortaplan mot nykomlingen och det tog inte lång tid innan första målet var ett faktum.

Redan efter två spelade minuter var det nämligen mål i matchen, efter att Gignac hållit sig framme och tryckt in bollen i nät. Därefter var det proppen ur för Marseille som två minuter senare hade dubblerat ledningen till 0-2, efter mål av Dimitri Payet. Och Lille-nyförvärvet pangade även in sitt andra mål blott 8 minuter senare, mot ett premiärdarrigt Guingamp.

Och det kunde lika gärna blivit 0-4 innan halvtidsvilan, där bland annat Mathieu Valbuena testade Guingamp-målvakten med en fin cykelspark. Nykomlingen stod dock emot halvleken ut och stabiliserade situationen något i den andra halvleken.

Man fick in en reducering genom Mustapha Yatabare med kvarten kvar och man skapade en del möjligheter fram mot slutet av matchen. Men vinsten blev aldrig ritkigt hotad för Marseille som inleder säsongen med en vitkig tre-poängare.