Mario Balotelli frälste Italien mot Brasilien

Det blev en mycket underhållande träningsmatch i Schweiz mellan Brasilie och Italien, där lagen bjöd på ett öppet spel med många målchanser och flera fina mål. Efter en händelserik inledning, där Neymar, Balotelli med flera haft goda chanser att öppna målskyttet, kom matchens första mål i den 32a matchminuten.

Och det var Brasilien som tog ledningen. Neymar slog ut bollen till vänster utanför straffområdet till Filipe Luis, som sen slog ett inlägg mot straffområdet. Där nickskarvade olyckligt Andrea Barzagli bollen vidare mot den bortre stolpen, där Fred helt ensam kunde trycka in bollen på halvvolley till 1-0.

Innan halvleken var över kom även 2-0 till Brasilien. Och den här gången var det Neymar som låg bakom det mesta, när han avancerade in mot straffområdet innan han snyggt spelade fram en helt fri Oscar till höger. Oscar gjorde sen inget misstag och skickade kyligt in bollen vid den närmaste stolpen med en utsida förbi Buffon.

Förbundskapten Cesare Prandelli gjorde sedan ett par byten till den andra halvleken, när Italien gick från 4-3-1-2 till 4-3-3. Det gav resultat när den inbytte Stephan El Shaarawys hörna i den 54e matchminuten snyggt klackskarvades in av Daniele De Rossi till 2-1.

Och blott tre minuter senare smal det igen när en misslyckad bakåtpassning från Brasilien landade hos Balotellis fötter. Anfallaren avancerade sedan en bra bit in i anfallszon innan han med med läckert distansavslut skickade in kvitteringen förbi en chanslös Julio Cesar i Brasiliens mål.

Balotelli hade sedan en utmärkt chans att ge Italien ledningen när han spelades fram helt fri, men den gången tog Julio Cesar revansch. Även Neymar hade ett bra frisparksförsök som dock räddades stabilt av en pigg Gianluigi Buffon. Trots mängder av chanser blev det inga fler mål och matchen slutade 2-2.