Marchisio matchvinnare i Turin-derbyt

Juventus kom med en blytung förlust på San Siro mot Milan i ryggen, där ett mycket tveksamt domslut ställde till det för den gamla damen. Nu var man tillbaka på Juventus Stadium, där ett ritkigt prestigemöte väntade mot den lokala rivalen Torino.

Och Juventus som har en mycket viktig match nästa vecka mot Shakhtar Donetsk, fick vara på tårna för gästerna ville bjuda upp till dans. Riccardo Meggiorini  bröt tidigt igenom och chippade över Gianluigi Buffon, där bollen retufullt retade sig förbi den bortre stolpen och ut.

I slutet av den första halvleken fick gästerna ett oerhört tungt bakslag när Kamil Gilk fick direkt rött kort i en situation där han fult kapade Giaccherini. Och et såg ut att bli ännu värre, när Juventus fick straff när Migjen Basha halkade i eget straffområde och tog med händerna på bollen.

Men mycket överraskande bjöd Andrea Pirlo på en grov miss när han skulle skicka in bollen i nät. Avslutet flög högt över ribban och det mållösa resultatet höll sig halvleken ut på Juventus Stadium.

I den andra halvleken lossnade det dock för den gamla damen. Ett inlägg från Giovinco nickades snyggt in av Marchisio, som slängde sig fram efter bollen. Ett mycekt vitkigt mål för hemmalaget, som efter målet började spela ut allt mer.

Och inte helt oväntat kom tvåan för Juventus, när Marchisio fick agera framspelare till ”atommyran”. Giovinco gjorde inte bort sig på chansen och sköt in bollen mellan benen på Torinos Danilo D’Ambrosio, som även skulle få hämta ut bollen en tredje gång den här kvällen.

För med sex miunuter kvar av ordinarie speltid skickade Alessandro Matri in ett inlägg som bröstades ner av Vucinic till Marchisio. Målskytten sköt in den hårt och lågt förbi målvakten Gillet och saken var klar. Juventus vann med 3-0 i Turin-derbyt och sätter nu press på konkurrenterna som jagar serieledaren i tabellen.