Manchester United vill värva Dembele i sommar

Manchester United vill värva Dembele i sommar

United siktar in sig på Moussa Dembele

The Red Devils vill värva en anfallare till sommaren och Moussa Dembele i Lyon sägs vara ett namn som United har hört upp på sin önskelista.

Redan i Celtic var flera av Europas största klubbar på jakt efter Moussa Dembele som öste in mål i den skotska ligan. Tillslut blev det en flytt till Lyon för anfallaren som ersatte Alexandre Lacazette som såldes i samma veva som Dembele flyttade till Frankrike. Denna säsong har det blivit 21 mål på 48 matcher för 22-åringen och nu skriver fransk press att Manchester United vill knyta till sig anfallaren i sommar.

Det är L’Equipe som skriver att Ole Gunnar Solskjaer ska ha bett Uniteds klubbledning att försöka förhandla om spelaren för att förstärka anfallslinjen på Old Trafford den nästkommande säsongen.

Det är oklart hur mycket fransmännen skulle kräva för att släppa anfallaren i sommar. Dembeles nuvarande kontrakt sträcker sig nämligen till och med sommaren 2023 och det kommer inte bli varken billigt eller lätt att köpa loss anfallaren. Dembele har spelat i Ligue 1 sedan sommaren 2018 då han skrev på ett femårskontrakt med sin nuvarande klubb.

Atlético Madrid med i jakten på Dembele

I samma veva skriver även flera franska tidningar att Atlético Madrid jagar Moussa Dembele och att spanjorerna är väldigt intresserade av att få till en övergång. Nikola Kalinic ser inte ut att fortsätta nästa säsong på Estadio Metropolitano och därmed letar Los Colchoneros efter en ersättare till kroaten som fått väldigt sparsamt med speltid under säsongen.

Att ersätta Kalinic med Dembele skulle vara en stor uppgradering för den spanska huvudstadsklubben men det återstår att se om Atlético kommer ha de ekonomiska musklerna för att få till en övergång.

SE ÄVEN: United kan betala megasumma för att släppa Alexis

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply