Manchester United vände och vann mot Braga

Portugisiska Braga gästade ikväll Old Trafford för att ta sig an Manchester United i kvällens Champions League-möte.

Gästerna chockade britterna genom att ta ledningen efter enbart två spelade minuter. Lagkapten Alan inledde målskyttet genom att nicka in 0-1 bakom De Gea i Manchester United-målet.

Trots ledningen fortsatte Braga att pressa de engelska giganterna och fick så småningom utdelning igen när Alan slog till med ytterligare ett mål. Efter att ha blivit framspelad av Éder, som själv lurade bort sin bevakare och tog sin in i straffområdet, lyckades Alan överlista De Gea igen och utöka ledningen till 0-2.

Manchester United tog efter detta över taktpinnen och tryckte på rejält för att få in en reducering. Nyförvärvet Robin van Persie snurrfintade bort en försvarare, men blev därefter totalt överkörd av näste back varpå domaren lät spelet gå sedan Manchester United fortfarande hade bollen i sin ägo. Kagawa snappade upp bollen i straffområdet och prickade in Hernandez panna till 1-2. Beto var en hårsmån från att kunna blockera ut Hernandez nick, men bollen smet ändå innanför målramen.

En bit in i den andra halvleken kunde mittbacken Johnny Evans kvittera i samband med en hörna. Van Persies hörna nickskarvades vidare till Evans som försökte sig på ett halvvolleyskott, men missade bollen totalt. Något turligt studsade bollen tillbaka till Evans, som kunde peta in bollen i nätmaskorna.

United var inte klara där utan gick för en seger. Med 15 minuter kvar av ordinarie tid gjorde Hernandez sitt andra mål och gav United ledningen. Ett svepande inlägg slogs från högerkanten och Braga-försvaret tappade helt markeringen på Hernandez som omarkerad kunde sikta in sig och nicka in 3-2 till United.

Braga återupptog sin intensiva press från matchens inledning och tryckte på bra i matchens slutskede. Trots bra intentioner, samt ett piggt inhopp av Ze Luis, kunde Braga inte svara på Manchester Uniteds effektivitet.