Oavgjort i vattenpolomatchen i Istanbul

Cluj startade kvällens match helt klart piggast som var en ödesmatch för turkiska mästarna Galatasaray med Johan Elmander från start. Förutsättningarna kunde varit bättre med ösregn som gjorde att planen var mycket svårspelad där bollen stannade upp vid en längre passning längs gräset, men det positiva är att det är lika för båda lagen.

Efter Clujs pigga första femminutare tog Galatasaray över, men hade det svårt i sista tredjedelen med den avgörande passning och avslutet vilket man hade i hela den första halvleken. Det blev mycket närkamper då båda lagen ville utnyttja glidtacklingsvädret så klart. Det ledde till en del heta dueller med ett större språk där några spelare knuffade på varandra vilket ledde till två gula kort av de sex som delades ut under den första halvleken. Varav två stycken ledde till att Cluj-mittfältaren Matias Aguirregaray blev utvisad inom loppet av tre minuter.

Men innan utvisningen hade bortalaget tagit ledningen sedan man skickat in ett inlägg från vänsterkanten som Galatasaray-försvararen Dany Nounkeu styrde in i eget mål och Galatasaray var i detta läge i ett hopplöst läge i gruppen med noll poäng. Det blev inte bättre när mam brände en straff som Felipe Melo slog, men bortamålvakten Mario Felgueiras räddade avslutet från elva meter. Bara minuter före halvtid fick Hamit Altintop och Johan Elmander kliva av med skador vilket är två tunga avbräck för turkarna.

Andra halvleken inleddes inte helt oväntat med stark dominans av Galatasaray i vattenbassängen i Istanbul. Men de hade oerhört svårt att få utdelning på sitt spelövertag. Det var oerhört svårspelat för de att rulla boll så därför började de slå fler och fler inlägg vilket gav vassare målchanser för Galatasaray. Cluj hade så gott som ingenting i anfallsväg och krigade otroligt mycket där bak med fördelen att de kunde glidtackla bra i detta väder.

Många undrade hur många målchanser Galatasaray skulle behöva samt hur länge Cluj skulle orka stå emot turkarnas starka spelövertag. Det visade sig att kvitteringen skulle komma efter 77 minuter när Burak Yilmaz nickade in inlägget från Nordin Amrabat och arenan exploderade i ett glädjevrål och ville ha mer än så. Galatasaray tryckte nu på ännu mer med nyvunnen energi .

Men det blev ingen vändning från turkarna som bara lyckades komma upp till 1-1 och därmed är Galatasaray fortsatt sist i Grupp H som toppas av Manchester United följt av Cluj och Braga.