Manchester City vill värva Matthijs de Ligt i sommar

Manchester City vill värva Matthijs de Ligt i sommar

De Light till City?

Spelaren som haft starka kopplingar till FC Barcelona finns nu även på Manchester Citys önskelista. The Citizens ska vara beredda att betala en stor summa för att knyta till sig försvararen.

Under det senaste året har Manchester City köpt in flertalet försvarare. Benjamin MendyAymeric Laporte och John Stones är de största namnen man hämtat in men Pep Guardiola verkar inte vara nöjd. Spanjoren sägs nu vilja förstärka försvarsmuren ytterligare och denna gång är det en holländare som är på tapeten. Det är engelsk press som kommer med rapporter om att The Citizens ska vara intresserade av att värva in mittbacken Matthijs de Ligt från Ajax. Spelaren har tidigare varit väldigt kopplad till en övergång till FC Barcelona men nu kan det istället bli Etihad Stadium som blir nästa destination.

Det är Daily Mirror som i sin söndagsupplaga rapporterar att Pep Guardiola har ögonen på den blott 18-årige holländaren och vill knyta till sig honom. Det är oklart hur mycket Ajax skulle kräva för att släppa sin store talang men enligt tidningen ska Manchester City erbjuda 50 miljoner pund för spelarens tjänster.

De Ligt ses som en ersättare till Vincent Kompany som ser ut att vara inne på sin sista tid i Eastlandsklubben.

Spelaren har kontrakt med Ajax till och med sommaren 2021 med option på ett till år.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Manchester Citys stjärnor

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply