Manchester City segrade i tungviktsmötet

De regerande FA-cupmästarna Chelsea och de regerande PL-mästarna Manchester City drabbade samman i kampen om en finalplats i FA-cupen.

Och det var Manchester City för hela slanten i den första halvleken. Man skapade läge på läge, framförallt genom Sergio Aguero som hela tiden var spelbar, och vid det tillfället höll verkligen Petr Cech Chelsea kvar i matchen.

City fortsatte att anfalla i ett rasande tempo och Chelsea hade knappt ett vettigt anfall i den första halvleken. Tillslut så skulle även City få dit bollen. Samir Nasri hade bollen i straffområdet, och ville spela vidare bollen men fick tillbaka den och sköt in 1-0 för Manchester City i den 35:e minuten.

City fortsatte att skapa flera jättelägen men det största hade nog Vincent Kompany strax före pausvilan. Efter en omställning så kom City 3 mot 2 och genom Barry och Cechs händer så fick Kompany ett jätteläge att enkelt sätta in tvåan men han brände och domaren blåste av första halvleken, 1-0 till Man City.

Till den andra halvleken så fortsatte City-pressen. Man fick omgående utdelning. Sergio Aguero nickade elegant in 2-0 för Manchester City och där och då såg det ut att vara kört för Chelsea.

City hade även bud på fler mål men lyckades inte få in bollen.

Istället kom Chelsea tillbaka. Direkt efter att Torres kommit in istället för Mikel så fick Demba Ba en långboll av David Luiz som han mycket akrobatiskt satte in förbi Costel Pantilimon i City-målet. 1-2 och det var game-on.

Chelsea kom mer och mer in i matchen och skapade efter ett tag ett rejält tryck på City för att få in en kvitteringsboll. Dock så var Pantilimon en jätte i mål och såg till att Manchester City avancerade till FA-cupfinal, där man kommer att ställas mot Wigan.

Matchen slutade alltså 2-1 och Chelsea får rikta in sig på Europa League-titeln. Matchen lirare var helt klart Yaya Touré som så många gånger förr var en bjässe på mitten.