Manchester City lägger bud på Granit Xhaka?

Manchester City lägger bud på Granit Xhaka?

Granit Xhaka allt närmare flytt till Premier League

Enligt den tyska tidningen Bild kommer Borussia Mönchengladbachs Granit Xhaka allt närmare en flytt till Premier League där Manchester City sägs vara intresserade.

Granit Xhaka kommer att närmare en flytt från Bundesliga och Borussia Mönchengladbach. Enligt tidningen Bild har spelaren nu mottagit ett erbjudande från Manchester City där Pep Guardiola vill köpa loss spelaren inför nästa säsong.

Granit Xhaka förlängde sitt kontrakt med Borussia Mönchengladbach för drygt ett år sen. Den nya överenskommelsen sträcker sig till och med 30 juni 2019 med option på ännu ett år, om någon av parterna är positiv till en förlängning. I samband med förlängningen höjde även spelarens utköpsklausul, detta då det ryktades om att Arsenal och Liverpool var ute efter Granit Xhaka.

Trots den höjda klausulen kan spelaren komma att lämna i sommar, detta enligt tyska Bild. Tidningen skriver att City med Pep Guardiola i spetsen har lagt ett bud på spelaren värt 50 miljoner pund för att göra Xhaka till spanjorens första värvning på Etihad Stadium. Spelaren själv har uttryckt sig positivt om en flytt till Premier League men säger dock att han endast tänker på sin nuvarande klubb för tillfället.

– England är min dröm, det är inget som jag vill hålla hemligt. Jag vill spela där någon gång, har 23-åringen tidigare sagt. Dock poängterar han att han respekterar kontraktet med Gladbach.

– Jag fokuserar endast på min fotboll. Jag har kontrakt med min nuvarande klubb till och med 2019 och det är det jag är inställt på, avslutar han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply