Arsenal och Liverpool ute efter Granit Xhaka

Giganter i Premier League ute efter defensiv mittfältare från Bundesliga

Mönchengladbachs defensive motor drömmer om att flytta till England

Arsenal och Liverpool är ute efter Granit Xhaka från Mönchengladbach. Priset för att köpa loss spelaren ligger på 37 miljoner pund och Xhaka sägs vara intresserad av en flytt till Premier League.

Under januarifönstret jagades Granit Xhaka av både Arsenal och Liverpool. Detta efter en stark höstsäsong bakom sig vilket har gjort att man för tillfället ligger på en fjärde plats i Bundesliga.

Enligt Daily Mirror säger Xhaka att det är en dröm att få spela i Premier League.

-Jag är inte intresserad av pengar, det viktigaste för mig är att det är en utmaning som fotbollsspelare.

Daily Mirror skriver att Arsenal i januari månad satt i förarsätet för att locka till sig spelarens signatur, men det blev ingen övergång. Granit Xhakas kontrakt går ut 2019 och priset för att få loss honom ligger på runt 37 miljoner pund. Som defensiv mittfältare har han gjort 3 mål denna säsongen men också hunnit med att få 3 röda kort på 23 matcher. Den schweiziske landslagsmannen har fått en bra start i sin karriär och har samlat på sig rutin och erfarenheter med spel i Champions League med både Basel och Mönchengladbach. Dessutom är han en nyckelspelare för Schweiz landslag som tog sig till sommarens EM slutspel i Frankrike.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply