Manchester City förnedrade Tottenham

Det var dags för stormöte på Etihad Stadium på söndagseftermiddagesn, när Tottenham gästade Manchester City. Det skulle dock visa sig bli en enkel seger för hemmalaget, som fullständigt körde över gästerna.

Och förnedringen började redan efter 13 sekunders spel, när ett tidigt slarvande från gästernas målvakt Hugo Lloris slutade med att Jesus Navas kunde trycka in 1-0 från usel vinkel. Ett rekordsnabbt mål för klubben, som blev startskottet påmålkalaset. Lagen gick till halvtidsvilan med en solklar 3-0-ledning för hemmalaget, efter ett självmål av Sandro Ranieri samt mål av Sergio Agüero.

Istället för en uppryckning av gästerna fortsatte istället målfesten för hemmalaget i den andra halvleken. Sergio Agüero satte dit 4-0 från nära håll, blott fem minuter in i den andra halvleken och ytterligare fem minuter senare utökade Alvaro Negredo ledningen till 5-0.

På tilläggstid fastställdes slutresultatet till 6-0, efter att Jesus Navas gjort sitt andra mål för dagen. En viktig seger för Manchester City som sladdat i Premier League-tabellen, och nu tar upp jakten på allvar.

John Guidetti fanns med på bänken för hemmalaget, men får vänta på sin Premier League-debut för storklubben.