Maltritz tvåmålsskytt när Bochum avancerade

Zweite-derbyt i tyska DFB-pokal avgjordes redan i ett tidigt skede. Gästernas Guillermo Vallori visades ut efter bara 27 minuter och efter det var det Bochum för hela slanten. Tre minuter senare öppnade man målskyttet genom Zlatko Dedic och i den andra, gjorde Marcel Maltritz både 2- och 3-0.

På Rewirpower Stadion i Bouchum tog hemmalaget emot 1860 München i ett Zweite Bundesliga-derby på onsdagsaftonen. De bägge lagen kom från en behaglig cup-resa, då bägge hade ställts mot motstånd från de lägre divisionerna. Men onsdagen fick en klar segrare, när gästerna efter bara 27 minuter fick sin mittförsvarare Vallori utvisad. Tre minuter därpå kom 1-0, när Zlatko Dedic distinkt satte bollen i nät, efter passning av Leon Goretzka.

1860 München hade satt sig i en trång situation och att försöka kvittera tillställningen med en man mindre, var en tuff uppgift. Några farligare chanser fick man inte och VfL Bochum gick mot en relativt komfortabel seger. Mittbacken Marcel Maltritz var på målhumör, när han i den 75:e matchminuten nickade in 2-0 och bara tre minuter senare gjorde 3-0 på samma sätt.

Bochum tog en välförjänt seger när man i ett tidigt skede kunde etablera en hög press mot ett sargat TSV 1860 München. Därmed går Bochum till kvartsfinal, medan cupäventyret för Alexander Schmidts mannar är slut för den här säsongen.