Målrikt när Monaco bortaslog toppkonkurrent

Det vankades toppmöte och stormatch på Stade Gerland. Hemmalaget Lyon skulle ta emot nykomlingarna, men stenrika Monaco. Lyon fightas för att eventuellt nå den tredjeplatsen som ger Champions League, en plats som låg fem poäng ifrån om man skulle lyckas besegra Monaco. Dimitar Berbatov och James Rodriguez ville dock annrolunda när duon låg bakom Monacos 2-3-seger.

Falcaos anfallersättare Valere Germain satte 0-1 tidigt i matchen. Efter fyra minuter serverade Berbatov just Germain som avslutasde kyligt i mål.  Drygt tjugo minuter senare serverade Berbatov ännu ett mål när han spelade fram Rodriguez. Lyon han med en reducering innan halvtid när Miguel Lopes slog ett inlägg som Jimmy Briand mycket snyggt styrde upp i krysset.

Matchens gigant Berbatov hade inte mättnat ännu. I den 52a minuten avslutade han snyggt Rodrigues genomskärare och avslutet betydde 1-3 och en betryggande Monaco-ledning.

Samme man som gjorde Lyons första mål, Briand, reducerade ännu en gång med drygt tio minuter kvar av matchen när han kunde förvalta Bakary Kones nick från en hörna. Men man hade inte riktigt kraften att forcera in en kvittering utan Monaco kunde bärga hem alla tre poängen hem till rivieran.