Rosicky stor hjälte i Londonderbyt

Supersöndagen i Premier League avslutades med det hetaste Londonderbyt av de alla. Tottenham – Arsenal stod på schemat i en superviktig derbymatch på White Hart Lane. Inför matchen skiljde det sex poäng mellan lagen till Arsenals fördel. Båda lagen var i starkt behov av en seger för att inte tappa mark till toppkonkurrenterna.

Gästerna fick en drömstart på matchen när Tomas Rosicky hittade nätet direkt i matchupptakten. Sandro tappade boll högt upp i plan vilket ledde till en snabb Arsenal-kontring där Rosicky väggspelade med Alex Oxlade-Chamberlain och fick på en drömträff långt ut till höger i straffområdet. Ett stenhårt skott rakt upp i det bortre hörnet och Hugo Lloris var helt chanslös.

En kvart in i matchen borde gästerna ökat på sin ledning när Chamberlain blev helt fri med Lloris från halva plan. Den unge engelsmannen försökte lobba bollen i mål men fick en rejäl felträff och bollen skruvade sig bort från mål.

Med knappa halvtimmen spelad var den gamle Arsenal-spelaren Emmanuel Adebayor nära att kvittera till 1-1 mot sin gamla klubb när han skarvade ett inlägg strax utanför stolpen. 0-1 stod sig fram till halvtidsvilan.

Tottenham ryckte upp sig och fick två jättechanser direkt i andra halvlek när Wojciech Szczesny tabbade sig rejält i Arsenal-målet. Första gången lyckades Bacary Sagna rensa undan bollen i sista stund, andra gången fick Nacer Chadli ett jätteläge när Szczesny missbedömde ett inlägg och bollen damp ner hos Tottenham-yttern. 

Med målvakten ur spel borde det förstås blivit 1-1, men Laurent Koscielny stod i vägen och lyckades täcka skottet från Chadli bara någon meter framför mållinjen. Några minuter senare fick Chadli en ny kvitteringschans, men då fick han bollen precis bakom sig med nästintill öppet mål.

Lloris stod sedan för en makalös räddning på ett hårt markskott av Per Mertesacker från nära håll efter 77 minuter. Den franske målvakten hann ner snabbt med högerhanden och höll Tottenham kvar i matchen.

Spurs-managern Tim Sherwood bytte in Roberto Soldado för att spela med två anfallare i slutet av matchen och Arsene Wenger svarade med att byta in en extra försvarare i form av Thomas Vermaelen. Tiden rann iväg för hemmalaget i slutet och Arsenal lyckades hålla undan till en mycket viktig uddamålsseger med 0-1.

Vinsten tar Arsenal upp på 62 poäng i tabellen, vilket innebär en delad andraplats med Liverpool fyra poäng bakom Chelsea (som dock har en match mer spelad). Manchester City är dock hack i häl med 60 poäng och två färre matcher spelade än Arsenal. Tottenham är nu nio poäng bakom Arsenal och det innebär att Spurs i praktiken är borta från en Champions League-plats.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply