Mållöst mellan Brasilien och Mexiko

Då var det dags för Brasilien och Mexiko att smygstarta gruppspelsomgång två i VM. En match som slutade 0-0 efter att Guillermo Ochoa i Mexikos mål stått för en rad svettiga räddningar. 

VM har så här långt startat sprakande och bjudit på en hel del underhållande, chansrika och målrika matcher. Matchen mellan Nigeria och Iran var ett undantag, den första halvleken mellan Brasilien och Mexiko ett annat. 

Den första halvfarliga målchansen skapade Mexiko efter att Julio Cesar med viss möda fått fingrarna på ett lurigt skott från Miguel Herrera. 

Farligast skulle det dock bli på den andra planhalvan, detta efter att Guillermo Ochoa i Mexikomålet bjudit på en kandidat till VM:s räddning efter att ha kommit ner på en välplacerad nick från Neymar. 

Ett modigt och smart spelande Mexiko startade sedan den andra halvleken bäst, framförallt genom ett par farliga distansskott. 

Det var dock fortsatt brassarna som skapade de allra farligaste chanserna, chanser som avslutades med att Thiago Silva fick ett drömläge att nicka in det euforiska ledningsmålet – men ännu en gång stod Guillermo Ochoa i vägen med en magisk reflexräddning. 

Oavgjort och mållöst slutade matchen alltså, ett resultat som innebär att både Brasilien och Mexiko har goda chanser att ta sig vidare med sina fyra poäng vardera. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply