Mållös retur på Swedbank stadion

I Europa League-returen på Swedbank stadion gick Norling och hans mannar in med inställningen att de skulle göra en bra match. Efter 0-4-förlusten i Wales fanns tyvärr inte mycket mer än så att hoppas på. Laudrup och Swansea hade redan på förhand sett till att avgöra matchen.

Malmö började trots det matchen bra och försökte från start att bilda ett eget spel. Swansea tog dock över det offensiva initiativet relativt snabbt, medan skåningarna fick gå över till ett högt presspel. Michu och Routledge sökte ett antal kombinationer på offensiv planhalva, men lyckades inte mer än att bara vara närma. Den första halvleken slutade 0-0.

I den andra halvleken blev hemmaspelarna allt mer trötta på att jaga boll, vilket öppnade upp för Swansea. Kvicke yttern Alejandro Pozuelo skapade stor oreda i MFF-försvaret och var vid ett par tillfällen ytterst nära att friställa sina lagkamrater. Den unge spanjoren hade dock inte det sista som krävdes och kom därav aldrig närmare mål än vad hans lagkamrater gjorde i den första halvleken.

Malmö FF höll undan och får med sig ett oavgjort resultat. Det betyder att MFF:s Europa League-äventyr är slut för den här gången.