Magisk upphämtning i glödhett Sevilladerby

Det var dags för säsongens andraq Sevilladerby i La Liga, där Real Betis var ute efter revansch från höstens blytunga 5-1-nederlag mot den lokala konkurrenten Sevilla. Samtidigt var det viktiga poäng för båda lagen på spel, med drömmar om att ta sig till spel i Europa nästa säsong.

Det gick dock inget vidare för hemmalaget Real Betis inledningvis, där man efter en tänd inledning fick ett blytungt mål insläppt redan efter sju minuters spel. Sevillas Ivan Rakitic fick bollen ute till vänster, avancerade in i straffområdet och tog till vara på den lilla men ändå klara öppningen som lämnades av den utrusande målvakten.

Och med tjugo minuter spelade av matchen kom även 0-2 till gästande Sevilla. Ivan Rakitic försökte få igenom en passning till offsidestående Alvaro Negredo, men en försvarare kom mellan och slog av misstag tillbaka bollen i gapet på samme Raketic som skickade in sitt andra mål för kvällen.

När sedan Negredo sköt 0-3 till Sevilla var det mycekt som talade för att det skulle bli en ny överkörning i derbysammanhanget. Men den här gången ville Real betis annat, när man först innan halvlekens slut fick lite kontakt genom Dorlan Pabon som snodde åt sig bollen och satte 1-3 i den 43e matchminuten.

Matchen hettade sedan till rejält när hemmalaget först fick en straffspark i inledningen av den andra halvleken. Straffen skickade Ruben Castro in tillvänster om målvakten, som visserligen var på bollen, men som inte kunde stoppa avslutet från att slinka in i nätmaskorna.

Och två minuter senare tände matchen till rejält när Gary Medel blev utvisad i en stökig situation. På reprisbilderna syntes det att Sevillaspelaren hade en hand uppe mot Real Betisspelaren Canas ansikte. Något som dock fick ses som en ganska hård utvisning.

Real Betis pressade därerfter på mot Sevillamålet i jakten på den viktiga kvitteringen. Och i slutskedet av matchen, med mindre än en minut kvar av ordinarie speltid, kom målet som satte Estadio Benito Villamarin i extas. På ett inlägg från höger kunde Nosa Igiebor hålla sig framme vid den bortre stolpen och nicka in bollen i nätmaskorna till slutresultatet 3-3.