Freiburg utmanar i toppen

SC Freiburg har varit årets överraskningslag i tyska Bundesliga. Efter 29 spelade omgångar har man parkerat på en femteplats, med bara fyra poäng upp till den sista direktplatsen till Champions League, där just nu Bayer Leverkusen huserar.

På fredagskvällen tog Breisgau-Brasilianer emot tabellelvan Hamburger SV hemma på Mage Solar Stadion. Den 24 000 täta publiksiffran skulle få uppleva en målrik första halvlek, när först bortalagets Christian Schultz stötte in 1-0 eget mål. Cirka tio minuter senare var det utjämnat, efter att Krmas bjudit bortalaget på ett öppet läge. Konstantin Raush kunde promenera in kvitteringen för gästerna, men bara några minuter därpå skulle de rödklädda återta ledningen. Ron-Robert Zieler var chanslös när Max Kruse borrade in 2-1 i det högra hörnet, efter 43 minuters spel.

En fartfylld och sväning match skulle fortsätta att vara händelserik även i den andra halvleken. De bägge lagen skapade en hel del farligheter, när bland annat gästerna jagade en utjämning. Men med kvarten kvar att spela skulle hemmalaget sätta spiken i kistan, efter ett minst sagt elegant anfall. Max Kruse såg först till att tunnla Rausch innan han lappade över bollen till Ivan Santini som kom löpande i den bortre delen av straffområdet. Santinis direktpassning såg ut att enkelt plockas bort av Steven Cherundolo, men rann igenom och hamnade hos Jonathan Schmidt, som fick in bollen under Zieler.

Freiburg vann en stekhet och fartfylld match på Mage Solar Stadion och sätter sig efter 29 spelade omgångar på en viktig femteplats. Hamburg hade chansen att klättra upp på plats åtta vid seger, men blir istället kvar i mittens rike, när man efter 29 spelade matcher ligger på en elfteplats.