Liverpool vann målkalaset mot Cardiff

Toppen mot botten i Premier League när Liverpool gästade Cardiff. Två lag som är i behov av tre poäng.

Jordon Mutch satte skrällartat 1-0 för Cardiff i matchinledningen när han tryckte iväg ett hårt och placerat skott bakom Simon Mignolet i Liverpoolmålet.

Bara några minuter senare kom Liverpool replik. Glen Johnson sprang i djupet, fick bollen och lade en passning till Luis Suarez som enkelt satte bollen i mål.

Cardiff tog ledningen igen efter ett riktigt klassmål av Fraizer Campbell. Jordon Mutch slog en fantastisk passning i djupet till Campbell som fintade bort Daniel Agger och tryckte in bollen i mål med vänsterfoten.

Strax innan halvtidsvilan klev Martin Skrtel fram. Ett inlägg slogs in i Cardiffs straffområde av Philippe Coutinho och Skrtel sträckte ut benet och fick tåspetsen på bollen som styrdes in i mål.

I den 53:e minuten fortsatte Skrtel-Coutinho sammarbetet. Coutinho slog en hörna och Skrtel var framme igen – den här gången med pannan.

Sex minuter efter 3-2-målet fick Brendan Rodgers jubla igen efter att Luis Suarez sätter 4-2, sitt andra för dagen. Suarez stod som vanligt på rätt plats vid rätt tid när bollen dök fram framför fötterna på honom och gjorde därefter inga fel då han satte bollen enkelt i mål.

Efter 75 minuter spel slog SaS (Suarez and Sturridge) till. Suarez kom 1-mot-1 mot en Cardiff-försvarare, väntade in Sturrige och sedan lade en pass in i straffområdet och Sturrige enkelt sätta bollen i mål.

I matchslutet fick Cardiff en chans som dom tog vara på. Ett inlägg slogs in i straffområdet till Kenwyne Jones som nickade bollen till en inrusande Jordon Mutch som också använde huvudet för att tilslut sätta bollen i mål.

Suarez fick trots allt matchens sista ord när han kom helt fri i den 96:e matchminuten och förnedrande satte Liverpools sjätte mål för dagen.