Tre nya pinnar för Dortmund

Borussia Dortmund avancerade från åttondelsfinalen i veckan trots hemmaförlusten med 1-2 mot Zenit St Petersburg. Man lottades mot Real Madrid till kvartsfinalen, tuffare kunde det knappast bli. Under lördagen skulle man dock åka till Hannover för en ligamatch mot just Hannover. De tre stora stjärnspelarna Mats Hummels, Robert Lewandowski och Marco Reus gjorde varsitt mål i 0-3-segern.

Första målet dröjde tills den 43e minuten. Jonas Hofmann skickade in ett inlägg som Sokratis Papasthatopoulos touchade vidare till Hummels vars position var perfekt för att peta in 0-1. Lewandowski gjorde matchens mål sju minuter in i den andra halvleken. Från vänsterkanten skar han in, dribblade förbi tre spelare innan han tyckte in 0-2 bakom Ron-Robert Zieler.

Reus avslutade dagen med att runda Zieler efter en genomskärare på övertid och spikade slutresultatet 0-3.