Liverpool ute trots galen kväll på Anfield

Zenit hade med sig ett bekvämt resultat från matchen på rysk mark när man segrade med 2-0 över Liverpool. I kvällens match på Anfield skulle det visa sig bli händelserikt och underhållande för publiken.

Liverpool visade att man ville föra spelet och hade det mesta av bollinnehavet, Zenit hade inget större behov av att ha bråttom och var inte tvungna att gå fråmåt. Det var Liverpools despiration som skulle göra matchen väldigt rolig. Efter 19 minuter skulle Jamie Carragher slå en hemåtpass till Reina i målet, men passningen blev riktigt snål och gav istället Hulk ett friläge som han satte dit stensäkert med ett placerat vänsterskott. Därmed kändes den här matchen väldigt död, men Liverpool ville annat.

Hemmalaget satsade allt framåt nu och spelade riktigt bra efter Zenits mål, man fick utdelning bara sju minuter efter kallduschen och på frispark lyckades Luis Suarez hitta en lucka i den ryska muren och 1-1 var ett faktum på Anfield. Liverpool fortsatte köra full fart framåt och publiken var optimistiska om en bragd denna kväll. Men stundtals var Liverpool väldigt slarviga och när Reina sparkade hål i luften höll han på att ställa till det rejält för sig, situationen räddades dock utan något baklängesmål.

Efter en stund med fullt ös fick hemmalaget till en fin anfallskombination där bollen hittade in till Joe Allen som avslutade på Malafeev i Zenitmålet som släppte retur och den satte den förre Swanseaspelaren. Detta målet strax före paus gjorde att matchen nu levde ordentligt, Liverpool behövde göra två mål nu för att fixa avancemang.

I pausen tvingades Zenit att byta ut den skadade mittbacken Nicolas Lombaerts som fick ersattas av Domenico Criscrito, dessutom bytte man faktiskt samtidigt ut mittfältaren Danny och ersatte honom med Victor Fayzulin.

Liverpool fortsatte spela fantastiskt bra och visade att man ville vidare till åttondelsfinal. Man hade bollinnehavet och pressade Zenit rejält. En kvart in i andra halvleken fick Luis Suarez ännu ett farligt frisparksläge och det var nu 3-1 för Liverpool sedan uruguayanen skruvat in bollen i mål. Liverpool öste på, men Zenit visste att de kunde döda matchen defenitivt med ett kontringsmål. Därför väntade ryssarna på sina chanser och prioriterade försvaret ordentligt nu.

Lite skakigt blev det när Suarez fick ett tredje farligt frisparksläge, men den här gången räddade Zenitmålvakten Malafeev bollen från att gå i mål. Det blev nervösa slutminuter på Anfield och publiken manade på sitt hemmalag ordentligt och man gav inte upp. Men trots en rejäl slutforcering räckte det inte för Liverpool som åker ur Europa League på färre gjorda bortamål än Zenit.