Liverpool plockade bekväm seger

I årets sista Premier League-omgång ställdes bland annat ligajumbon, Queens Park Rangers, mot tabelltian Liverpool FC på Loftus Road i London. Tillställningen inför 18304 åskådare, var dock en ensidig historia, när gästerna öppnade målskyttet efter bara tio minuter. Efter en stark första halvlek, ledde bortalaget med 3-0 och kunde i den andra bekvämt försvara den och gå segrande ur striden.

Det var Liverpool som skulle gå mot en bekväm bortaseger när man tog sig an London-laget som efter halva säsongen spelad, skrapat ihop blott tio poäng i ligan. Efter en stark öppning från gästerna, skulle uruguayanen, Luis Suarez, öppna målskyttet när han läckert tog sig förbi Clint Hill och lade in bollen från tio meter.

Hemmalaget verkade inte alls vara med i matchen och bara minuter senare var det dags för samme anfallare att kliva fram. Stewart Downing hittade 25-åringen som från nära håll gjorde 2-0 för det svartklädda gästerna.

Liverpool fortsatte att mata på framåt och skulle också sätta ytterligare ett mål innan lagen gick in i pausvilan. Efter en hörnvariant nådde bollen fram till Daniel Agger som satte pannan till och gjorde 3-0 bakom ett virrigt hemmaförsvar som inte alls såg ut att vara med i matchen.

I den andra halvleken började hemmalaget komma in i matchen. Man skapade en del lägen mot det gästande försvaret, men inga större farligheter som resulterade i någon reducering. Även bortalaget hade en hel del att bjuda på framåt, men några fler mål i den andra halvleken skulle inte komma. Liverpool plockade en bekväm och viktig seger på Loftus Road och avancerar därmed upp en placering i tabellen, när man går förbi Swansea. Queens Park Rangers har det fortsatt tufft i bottenträsket, då dessutom Reading besegrade West Ham på lördagen med 1-0 och börjar sakta klättra uppåt i tabellen.