LISTA: Tio klassiska MFF-matcher i Europa

1989 – Inter-Malmö FF 1-1

Inter MFF

En match som många äldre MFF-supportrar håller extremt högt är den mot Inter 1989. Det var i den första omgången av UEFA-cupen man ställdes mot ett Inter med superstjärnor som Lothar Matthäus och Jürgen Klinsmann i spetsen.

Första mötet ägde rum på Malmö Stadion och den slutade 1-0 efter en jämn 0-0-aktig match. Först i den 75e minuten slog Jocke Nilsson en inåtskruvad frispark som Håkan Lindman fick några lockar på och skarvade in bakom stjärnmålvakten Walter Zenga.

Returen på Giuseppe Meazza skulle bli en tuff sådan. Ett stjärnspäckat italienskt lag skulle gå ut och köra över ett ungt MFF som inte hade någon stor rutin från Europa på över 10 år. Men så såg matchen sannerligen inte ut.

MFF styrde matchen och var det bättre laget under nästan alla 90 minuterna och en 18-årig Patrik Andersson hade Lothar Matthäus i sin ficka. Men Inter lyckad ändå göra 1-0 efter ett försvarsmisstag i den 69e minuten.

MFF reste sig igen. I den 81a minuten jobbar den fantastiska Jocke Nilsson fram en hörna. Marcus Ekheim slår in den till en Leif Enqvist som skarvar in bollen i det bortre hörnet. Malmö höll ut och fick med sig 1-1. Därmed hade man slagit ut ett av Europas bästa lag under 1989.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11