LISTA: Tio klassiska MFF-matcher i Europa

MFF Salzburg 2015

Tio klassiska matcher Malmö FF har spelat i Europa

Malmö FF är historiskt sett ett av Sveriges största lag tillsammans med IFK Göteborg. De bägge klubbarna ligger oerhört jämnt i maratontabellen och sett till antal titlar i klubbens historia ligger IFK Göteborg en hårsmån bakom Malmö FF. Det är helt enkelt Sveriges två största klubbar historiskt sett.

För att bli en storklubb krävs inte bara framgång i den inhemska fotbollen, det krävs framgång i Europa. I allt från kvalspelet till finaler i Europa har Malmö FF visat sig vara en klubb som inte bara har förmågan att vinna SM-guld, de har även förmågan att störa jättarna i Europa och skaka om fotbollsvärlden. Därför tänkte vi ta en titt på tio klassiska matcher Malmö FF har spelat i Europa som uppladdning till kvällens nervkittlande match mot Celtic.

Klassiska matcher Malmö FF har spelat i Europaspel

Närmst på näthinnan sitter förra årets Champions League-spel och utslagningen av FC Salzburg för andra året i rad efter en magiskt vändning på hemmaplanen Swedbank Stadion. Men om vi går tillbaka ytterligare år har spelare som Bosse Larsson, Janne Möller, Staffan Tapper och Tore Cervin är några spelare som är legendarer i Malmö FF och var dessutom med under den berömda andraplatsen i Europacupen 1979.

Nu kommer vi på Silly Season Sverige lista 10 klassiska matcher Malmö FF har spelat genom deras historia i Europa. Varje match kommer innefatta en kort beskrivning av resan dit och minnesvärda ögonblick kring matchen. Samtidigt passar vi på att ladda upp inför den avgörande matchen i Malmö mot Celtic och det gör vi med en himmelsblå lista.

Fotnot: De fem första bilderna är hämtade från Sydsvenskan. MATCHEN MOT CELTIC SOM MALMÖ FF VANN MED 2-0 ÄR INTE MED P.G.A. ATT LISTAN SKREVS INFÖR JUST DEN MATCHEN.

Läs mer om Champions League 2015/2016

Så startar Malmö FF mot PSG

Manchester City får klara sig utan David Silva

PSG-Malmö FF TV-tider -vilken kanal sänder matchen? Se Här!

Malmö FFs Champions League matcher på TV, tider? Se här!

Åtta återträffar i säsongens Champions League

Tio yngsta spelarna i Champions League

Tio bästa lagen i Champions League

Stor genomgång: Så går det för ditt lag i Champions League

Så stor chans har ditt lag på Champions League

Champions League spelschema 2015/2016

Prispengar Champions League 2015/2016

 

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply