LISTA: Fotbollsspelare som bytt landslag

LISTA: Fotbollsspelare som bytt landslag

Fotbollsspelare som bytt landslag

Fotbollsspelare som bytt landslag? Vilka är fotbollsspelarna som spelat mot sina länder i EM och VM? Det finns många fotbollsspelare som bytt landslag. Det är inte längre ovanligt att fotbollsspelare som har spelat i två landslag.

Det är förstås vanligast med att spelare enbart representerar ett landslag, och sen inget mer med det. Men så finns det ju faktiskt ett antal spelare i världen som har bytt. Och det är just fotbollsspelare som bytt landslag som vi ska titta på idag.

Vilka är de, och varför bytte de? Finns det någon klar anledning till varför fotbollsspelare som bytt landslag? Bland annat så kan det ju ibland handla om att spelarna kanske inte kommer överens med någon, som en förbundskapten. Eller att de känner att konkurrensen är för hård.

Fotbollsspelare som representerat två landslag

Ja, det finns ju några förklaringar till varför spelarna väljer att byta landslag. Det handlar även om andra saker. Hur som helst, förr har det inte alltid varit så enkelt att byta landslag. Och det är det fortfarande inte. Har du redan representerat ett A-landslag i en tävlingsmatch är det inte tillåtet att byta – förutom vid unika fall.

Men om en däremot bara har tränat, spelat vänskapsmatcher eller tävlingsmatcher för ungdomslag, så är det fritt fram att byta. I alla fall om du har ett pass från det aktuella landet, något som du måste ha haft i minst fem år.

Nu ska Fifa dock diskutera om det ska vara så svårt. På förslag från Förenta Arabemiraten så kommer det kunna bli enklare att bytta landslag. Det handlar om att en ska kunna representera ett land än inte är född i eller har koppling till.

LISTA: Fotbollsspelare som bytt landslag

Om det skulle vara ett positivt eller negativt besked för fotbollen låter vi vara osagt. Men det finns ju en risk att landslag kan köpa till sig bättre spelare. Det skulle till exempel göra saker och ting svårare för mindre länder.

Eller? Kanske hade det här varit ett sätt för att ragga till sig bra spelare som inte har chansen att platsa i andra, större landslag. Oavsett vad så ska vi nu skriva om fotbollsspelare som bytt landslag. För er som vill läsa mer om VM så går det att läsa hur går lag vidare med samma poäng i VM och bästa backarna i VM 2018.

Miroslav Klose, Polen för Tyskland

LISTA: Fotbollsspelare som bytt landslag

FOTO: BILDBYRÅN

Född i Polen, mest mest känd som tysk landslagsfotbolls främste målskytt. Han har, tack vare sina 16 baljor, gjort flest mål i VM historia. Det här är något som han gjorde för Tyskland, men Miroslav Klose är dock född i Polen och kunde ha representerat det polska landslaget istället.

Lukas Podolski spelade för Tyskland

Men precis som hans tidigare landslagskamrat, Mirloslav Klose, så föddes Lukas Podolski i Polen. Men det blev aldrig några matcher i den röda, polska tröjan. Istället spelade han en bra bit över 100 matcher för det tyska landslaget.

Pepe, född i Brasilen – spelade för Portugal

En brasse som föddes i just Brasilien, men spelade för ett annat landslag, var ju förre Real Madrid-spelare Pepe. Han var med i Portugal VM trupp 2018 men kunde lika gärna ha spelat för Brasilien. Nåja, faktum är att Pepe inte är den enda brassen som har gjort så här.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply