LISTA: 10 La Liga-spelare som värvades i januarifönstret och blev stjärnor

Stjärnorna som värvades i januari och blev stjärnor

Januarifönstrets bästa övergångar? Stjärnor som köptes i januari? Köptes i januari och blev stjärna? La Liga stjärnor som köptes i januari? Det brukar ofta sägas att det är omöjligt att värva en bra spelare i januarifönstret. Liverpools Jurgen Klopp beskrev det som en ”omöjlig uppgift” då klubbarna i 99,9% av fallen inte är beredda att släppa sina guldklimpar mitt under pågående säsongen, och visst har tysken en poäng.

Det är sällan man hör om spelare som Luis Suarez, Diego Costa, Eden Hazard och liknande stornamn, på samma nivå, som går byter klubb januarifönstret. I de allra flesta fallen går dessa stjärnor under sommaren. Men alla regler har undantag. Kevin De Bruyne gick exempelvis från Chelsea till Wolfsburg 2014, vilket blev en stor succé och Milan lyckades knipa stortalangen, på den tiden, Thiago Silva från den brasilianska klubben Fluminese. United gjorde också en jättevärvning när de köpte loss Nemanja Vidic från Spartak Moskva 2006.

Dock är det mest troligt att klubbarna lyckas göra ett bra kap, vilket den här listan kommer att handla om. Vilka spelare har lyckats hitta de okända eller rentav misslyckade namnen, värva dem i januari och göra de till stjärnor? Dagens lista tar upp de 10 största namnen i La Liga som gått i januarifönstret, som relativt okända spelare, och gjort de till stjärnor. Det handlar om klubbar från enbart La Liga, och är från de minsta klubbarna som Eibar och Celta Vigo till de stora giganterna som FC Barcelona och Real Madrid, med chansen att betala högre löner dessutom.

10 stjärnor som värvades under vintern och slog igenom

Förut har vi skrivit om de fem bästa januarivärvningarna någonsin. Nu är turen kommen till att lista de 10 bästa värvningarna som gjorts i La Liga under januarifönstret. Vilka är spelarna? Vilka är klubbarna? Och när skedde övergångarna? Silly Season Sverige ger dig listan: 10 La Liga-stjärnor som köptes i januarifönstret och blev stjärnor. När du är klar med den här listan ger vi dig tips på fler som du kan läsa.

10. Frank Rijkaard, Sporting Gijon

LISTA 10 La Liga-stjärnor som värvades i januarifönstret och blev stjärnor

Frank Rijkaard hade gjort en kometkarriär i den nederländska storklubben Ajax och spelade sen där i sju säsongen. När han då köptes av det Sporting Lissabon förväntade de flesta en succé, men faktum var att efter interna problem spelade inte Rijkaard en enda match för klubbens a-lag och hans karriär såg ut att gå mot ett oväntat slut. Men då köpte spanska Real Zaragoza honom och det blev en succé. De kunde i sin tur sälja honom till Milan där han fortsatte att vara en av sin tids främsta fotbollsspelare.

9. Ze Roberto, Real Madrid

LISTA 10 La Liga-stjärnor som värvades i januarifönstret och blev stjärnor

I ärlighetens namn. Real Madrid är inte kända för att värva in unga, okända talanger som slår igenom stort. Men det här är ett undantag, och något Madrid gjorde bra. Zé Roberto hade gjort tre säsonger i sin brasilianska klubb Portugesa när Reals scouter fick upp ögonen för honom. Brassen gick för 90 miljoner kronor och gjorde det bra säsongen med Real Madrid 1996-97, men lämnade dock efter bara en säsong. Dock drog det spanska huvudstadslaget in bra pengar på honom då han senare såldes till bland annat Bayern Leverkusen och Bayern Munchen. Faktum är också att Ze Roberto är aktiv än idag (2017), trots att han är 42 år gammal.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply