Barca-talangen Alen Halilovic nära Las Palmas

Vantrivs i Tyskland – kan återvända till La Liga

Barcelonas stortalang, Alen Halilovic, har haft det tufft i Bundesliga och Hamburg. Nu rapporterar spansk media att han vill lämna, och troligtvis skriva på för Las Palmas i La Liga.

Alen Halilovic värvades in som ett 17-årigt underbarn till Barcelona. Redan då sågs han som en tänkbar, framtida ersättare till Barcas mittfältsgeneral Andres Iniesta. Det har dock varit tufft för den nu 20-årige landslagsmannen att att etablera sig i a-laget.

Med en stentuff konkurrens på sin position, från bland annat Ivan Rakitic, Andres Iniesta och Sergio Busquets, har det varit praktiskt taget omöjligt att få en startplats i det katalanska storklubben. Det ledde i sin tur till att att Barcelona valde att låna ut honom för att ge kroaten speltid i ett a-lag.

Trivs inte – vill lämna

Lotten föll på Bundesliga-laget Hamburg. Men efter knappt ett halvår i klubben uppges Halilovic nu vantrivas och vilja lämna klubben. Den Madrid-baserade tidningen Marca skriver att han nu siktar på att lämna innan januarifönstret stänger, och troligtvis blir den nya klubbadressen Las Palmas.

Laget från Kanarieöarna ska även jaga den förre Real Madrid-talangen Jese. Kan klubben signera båda spelarna – om än på lån – kan de bli farliga för topplagen under den resterande delen av säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365