Leverkusen bjöd på show i Wien

Tyska Bayer Leverkusen fortsätter att trumma på i Europa League. I kvällens grupp K-möte, togs sig Werkself an österrikiska Rapid Wien borta på Ernst Heppel-stadion och bjöd publiken på en målshow.

Efter en rafflande inledning, skulle gästerna ta över matchen allt mer. I den 37:e matchminuten kom också belöningen, när öppnade Philipp Wollscheid målskyttet med skallen. 23-åringen blev helt fri i luftrummet och nickade snyggt in Gonzalo Castros hörna förbi Lukas Köningshöfer, som hade en hand på bollen.

Efter den första halvleken satt gästerna från Bayern i förarsätet och skulle gasa ifrån riktigt ordentligt i nästkommande 45 minuter. Knappt tio minuter senare, var det utökat. Ett fint samspel mellan Lars Bender och Gonzalo Castro, avslutades med att den sistnämnde sköt in bollen bakom en chanslös målvakt.

Hemmalaget var dock inte helt chanslösa och skapade en del farliga attacker mot Leno i bortamålet. 20-åringen bjöd på ett par svettiga ingripanden, när han ännu en gång bommade igen butiken i en Europa League-match och lät inte österrikarna att spräcka nollan.

Leverkusen var det klart hetare laget och skulle göra 0-2, till 0-3 på bara tre minuter. Stefan Kießling bröt sig in i straffområdet och hittade fram till Karim Bellarbi som lirkade in bollen mellan Köningshöfers ben och in i nät.

Rapid Wien hade det tungt och väntade på att domare Fernando Teixeira skulle blåsa av tillställningen. Men innan spanjoren skulle få blåsa av matchen efter 94 minuters spel, passade gästerna på att sätta ytterligare ett mål när Castro gjorde sitt andra för kvällen på stopptid.

Leverkusen tog sin andra raka seger och erövrar därmed förstaplatsen i grupp K. Rapid Wien får det fortsatt tungt, då man efter tre matcher har noll poäng och en målskillnad på 1-8.