Levante krigar till sig en poäng mot Sevilla

Två europaaspirerande lag drabbade på söndagskvällen samman på Ramon Sanchez Pizjuan i Sevilla. Hemmalaget Sevilla började bäst och tog direkt hand om bollförandet.

Efter 13 spelade minuter skapades matchens första målchans när Gary Medel avancerat från sin defensiva mittfältsposition och avlossat ett skott mot Munúa i Levantes mål.

Sevilla fortsatte dominansen och när domaren blåste för halvtid var ställningen alltjämt 0-0.

Bollförandet från den första halvleken fortsätte, men trots det höga bollinnehavet lyckas inte Sevilla skapa några riktigt heta målchanser.

Det dröjer ända till minut 64 innan Jesús Navas skapar sig en vass målchans. Yttermittfältaren tar sig förbi sin bevakare och avancerar in mot en centralare del och testar därefter ett skott mot mål. Munúa hinner ned vid sin vänstra stolpe för att styra undan Navas skott.

I hopp om förbättrat anfallsspel byter Sevilla ut Luna och tar istället in senegalesen Baba Diawara. Baba inleder direkt med att avsluta mot Munúa i mål. Navas dribblar bort Juanfran och passar sedan vidare till Baba som nyper till direkt. Skottet får en konstig bollbana och tvingar Munúa att styra ut bollen till en hörna.

Levantes högerback Lopez höll på att ge Sevilla ett gratismål när han passar in bollen strax utanför eget straffområde. Gary Medel hinner först och testar ett direktskott som viner strax över ribban.

Nyinbytte José Campaña testar ett skott, som styrs via en försvarare, och vidare i kryssribban. Returen tar Baba hand om och skjuter skyhögt över. Ett mål borde vara givet på den returen.

Kort därefter är det dags för Medel att få en ny chans, och denna gång en dubbelchans. Chilenaren skjuter ett löst skott efter marken i straffområdet och får sedan en ny chans på returen som han skjuter flera meter över, trots att han stod relativt nära målet.

Trots antalet chanser och det solklara spelövertaget så lyckas Sevilla inte överlista Gustavo Munúa i Levantes målbur.