bet365

Le Derby du Rhone: Aubameyang är redo för Frankrikes hetaste derby

Le Derby du Rhone. Enligt de flesta Frankrikes hetaste derby. Saint Etienne mot Olympique Lyonnais på Geoffroy-Guichard. Enligt Saint Etiennes officiella hemsida är klubbens ess, Pierre-Emerick Aubameyang, klar för spel.

18 år sedan. 1994. Det var senast Saint Etienne besegrade Lyon på hemmaplan. Idag är klubben en av Frankrikes formstarkaste, om inte den formstarkaste med en perfekt höstsäsong. Ingen förlust har noterats sedan den 15:e september.

Pierre-Emerick Aubameyang är enligt rapporter och Saint Etiennes hemsida redo för spel. Anfallaren saknades när Saint Etienne spelade borta mot Ajaccio för en vecka sedan. Då såg det riktigt mörkt ut för bortalaget som hade Brandao från start på topp. Idag är brassen skadad och inte med i truppen. Matchen mot bottenlaget Ajaccio slutade 0-0, en match som Saint Etienne borde ha vunnit. 

Saint Etienne har 13 raka matcher utan förlust och det kan sätta skräck i bortalägret. Men Lyon toppar tabellen och är enligt tabellen Frankrikes bästa lag just nu. I dagens derby är det bara mycket mer än bara tre poäng som står på spel. Saint Etienne jagar erkännandet som klubben hade förr i tiden som Frankrikes bästa. 

Håll ett utkik på Aubameyang som för några år sedan tillhörde AC Milan. Anfallaren sägs vara på väg till Newcastle redan nu i januari och uppskattas vara på en god väg till att bli en av världens bästa anfallare. 

Matchen sänds på TV4 Sport med start 20:45. Missa inte!

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply