Lazio besegrade slovenskt skrällag

Italienska Lazio har fått en tuff grupp och strider om avancemang med engelska Tottenham och grekiska Panathinaikos. Lazio startade dock gruppspelet bra med ett oavgjort resultat mot Tottenham.

Lazios motståndare för kvällen är det slovenska skrällaget Maribor. Slovenerna vann överraskande i Europa League-premiären mot Panathinaikos med 3-0. En bra start för Maribor som kan röra om rejält i gruppen, men bara om de fortsätter att överraska.

Hemmalaget Lazio började matchen bäst och satte press på Maribor. Slovenerna var dock inte sämre och nickade i den 14:e minuten i ribban, då Zeljko Filipovic var högst nära att ge bortalaget ledningen. Lazio reste sig efter Filipovics nick och hade innan den första halvlekens slut prickat virket vid två tillfällen. Resultatet var allt jämnt 0-0, men kunde sprungit iväg rejält om inte målvaktsspelet varit på topp.

Den andra halvleken började något jämnare än den första, men med ett litet övertag för Lazio. I den 62:e minuten kom matchens första mål genom Lyon-förvärvet Ederson. Brassens mål gav Lazio tyngd och självförtroende, vilket gjorde att italienarna kunde gå fortsatt framåt.

I den 76:e minuten ordnar Jovan Vidovic straff och får även rött kort. Hernanes missar dock den efterföljande straffen, vilket gav Maribor nytt självförtroende. Slovenerna lyckas inte hämta upp Lazios ledning och förlorar med uddamålet.