Inter vann med 3-1 mot Neftchi – Guarin storspelade

På förhand så förväntade sig de flesta att Inter skulle kappa hem en enkel seger mot Neftchki och visst blev det en italiensk seger.

Inter kunde inte ha startat matchen bättre då mittfältaren Coutinho klackade in bollen på ett elegant sätt i den 10:e matchminuten och gav Inter en tidig ledning. I och med det målet så verkade det nästan som om fansen gav upp hoppet om en eventuell kvittering. Men visst försökte Neftchi att spela framåt efter det tidiga målet, men Inter hade inga problem med det defensiva spelet.

Coutinho var även nära att utöka ledningen i den 27:e matchminuten efter att han testade ett skott utanför straffområdet. Pigg inledning av Inter medan Neftchi hade stora problem att komma in i matchen.

Ledningen kom att utökas i den 29:e minuten då Joel Obi blev målskytt efter en fin passning av Guarin. Målvakten var helt chanslös och kastade sig åt fel håll.

Inter ägde bollinnehavet och varje gång som Nefchi snodde åt sig bollen så kändes det nästan som att den italienska storklubben alltid tog tillbaka bollen precis efter som man tappat den. Neftchi försökte trots Inters dominans spela framåt men misslyckades vid de flesta tillfällen.

Precis vid slutet av första halvlek så lyckades tonåringen, Livaja att göra 0-3 till Inter efter en katastrofal insats hos det defensiva spelet i Neftchi. Guarin var assist till målet och i och med den målgivande passningen så står han för alla Inters assister under den första halvleken.

Neftchi startade den första halvleken väldigt piggt och fick också utdelning i den 53:e minuten då Nicholas Canales fixade en reducering. Fansen fick en sorts ”kick” efter målet och stämningen var nu igång.

Inter kom in i andra halvleken med en väldigt dålig inställning och Neftchi fortsatte att vara det farligaste laget under inledningen av andra halvlek. Nästan vad som helst kunde hända, då det kändes som att hela Inters lag hade somnat.

Inter lyckades aldrig storspela såsom de gjorde i den första halvleken men lyckades iallafall hålla emot Neftchis tryck i den andra halvleken. Ett par farliga frisparkar från Neftchis sida men det räckte inte för ett ytterligare mål.

Inter vann matchen med 1-3.