Larsson: ”Accepterar att vi inte värvar”

I fjol hade Elfsborg ett riktigt tungt år, både resultatmässigt och ekonomiskt. Och den ekonomiska delen har nu visat sig när de andra allsvenska konkurrenterna knyter till sig spelare efter spelare, plockar Elfsborg istället upp spelare från de yngre leden.

Man har även tappat flera viktiga kuggar, såsom Stefan Ishizaki som lämnade för spel i MLS och LA Galaxy.

Men Johan Larsson förstår att klubben inte värvar.

– Det är så situationen ser ut just nu och det handlar ju om ekonomi såklart. Klubben har helt enkelt inte råd att slänga iväg 20 miljoner just nu, men jag kan inte se att vi skulle behöva förstärka någon viss position i dagsläget, säger högerbacken till fotbollskanalen.se.

Han och laget har precis kommit tillbaka till svensk mark efter ett läger i Spanien.

– Det var ett riktigt bra läger. Vi tränade mycket och det kändes som att vi fick fler svar än under fjolårets försäsong. Vi tog många kliv faktiskt, säger Larsson.

Klas Ingesson betonar disciplin och organisation, hur märktes det under resan?

– Återigen har det väl att göra med vår situation. I och med att vi inte gjort några tunga nyförvärv ställs krav på de mer rutinerade spelarna i truppen att kliva fram. Det gäller att visa var nivån ska ligga för de yngre killarna som behöver steppa upp ett par snäpp. Får man ihop de bitarna är mycket vunnet. Och jag känner verkligen att alla är hängivna och vill dra det här laget framåt på ett tydligt sätt.

Johan Larsson har länge varit ordinarie spelare i Elfsborg, och under de två senaste åren har han spelat i stort sett 90 minuter varje match. Men motivationsproblem för ännu en allsvensk säsong har han onekligen inte.

– Om jag är klar med allsvenskan? Det kan man väl aldrig säga egentligen. Men jag har gjort fyra säsonger här och varit ordinarie i stort sätt hela tiden, så om något annat dyker upp är jag redo. Men samtidigt är det väldigt inspirerande att vara med och försöka dra Elfsborg framåt. Jag tar det som det kommer och funderar inte så mycket på framtiden faktiskt.

Viktiga saker i mötet mot AIK på lördag

– Det är att bygga vidare på det vi redan inlett. Man ska inte dra för stora växlar på en sådan match så här tidigt på året, men det känns väldigt skoj att få mäta sig med en guldaspirant och se hur man ligger till.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply