Lampard poängräddare mot sin gamla klubb

Det var det hemmalaget som startade matchen bäst och när kvarten var spelad hade de tagit tag rejält, men chanserna kom inte. Det var många tuffa och hårda närkamper under hela matchen. Det bevisade statistiken. Fem gula kort delades ut i den första halvleken.

Tyvärr var det väldigt händelselöst och när lagen hade spelat 30 minuter så hade det endast varit ett enda skott på mål. Det hände inte mycket mer i den första halvleken så när domaren blåste för pausvila så stod det 0-0.

Den andra halvleken var bättre. Chelsea försvarade sig inte lika mycket och började spela mer fotboll. Det gjorde det mer öppet och redan tio minuter in fick Manchester City ett bra läge när Fernandinho klippte till, men skottet gick utanför och endast en minut senare hade Agüero ett bra skott, men då räddade Courtois.

Tio minuter senare fick City en riktig kalldusch. Zabaleta fällde Diego Costa, de började bråka lite och då fick argentinaren sitt andra gula kort. Utvisningen ändrade helt på matchbilden. Nu var det istället Chelsea som gick för seger.

I matchminut 71 kom också ledningensmålet för bortalaget. Efter ett snabbt och fint anfall la Eden Hazard in bollen till Andre Schürrle som kunde lägga in ledningsmålet. Det var mycket Chelsea även efter målet och Diego Costa hade två fina lägen. Ett räddades av Hart, och det andra gick i stolpen.

City skulle dock få med sig en poäng från det här gigantmötet. Milner la ett fint inlägg från vänsterkanten och i straffområdet stod Frank Lampard som kvitterade på volley mot sitt gamla lag. Engelsmannen valde inte helt oväntat att inte fira sitt första mål i City-tröjan.

Efter målet i den 85:e minuten var det mycket City men de lyckades aldrig få in något mer lag, trots flera bra möjligheter. Matchen slutade 1-1 och det var Chelseas första poängtapp i ligan den här säsongen. City däremot skulle nu behöva en seger två kryss och en förlust på sina tre senaste matcher. Chelsea leder ligan, men inte så stort i och med att de inte vann.