Lamberts trippelbyte räddade poäng

Hemmalaget West Bromwich öppnade matchen bäst genom att skicka in 1-0 i den tredje minuten på klassiskt engelskt vis. Anfallaren Shane Long stänkte in ledningsmålet efter en känslig långboll från Chris Brunt. Long var dock inte nöjd där, utan gjorde sitt tredje mål för säsongen i den eflte minuten. Irländaren snappade upp en hemåtpass från Bacuna och chippade kyligt in 2-0.

I den andra halvleken vaknade Aston Villa till på allvar. Paul Lamberts trippelbyte i den 57:e minuten var den sista pusselbiten som föll på plats för att bortalaget. Det var efter det som de började skapa chanser och fick tillsist utdelning, när EL Ahmadi stod på rätt plats och placerade in ett reduceringsmål.

Aston Villa trodde på en kvittering och fortsatte således framåt. Det räckte för att få in ett kvitteringsmål genom mittfältaren Ashley Westwood.

Matchen slutaden 2-2.