Wanderson stor hjälte för FK Krasnodar

Det ryska laget FK Krasnodar tog på måndagen emot Terek Grozny i ryska Premier League. Från start i hemmalaget spelade både Andreas Granqvist, nyförvärvet från i somras, och Wanderson, som tidigare spelat i GAIS.

Det var upplagt för kamp och så blev det. Det blev en jämn och spännande match som kunde slutat på många sätt. Efter att Krasnodar tagit ledningen både en och två gånger, kunde gästerna utjämna till 2-2 i den 67:e minuten genom Oleg Ivanov, som då gjorde sitt andra mål för matchen. Men hjälten skulle inte heta Ivanov och han skulle inte finnas i Terek Grozny. Istället kunde Wanderson, genom sitt andra mål för dagen, fastställa slutresultatet 3-2 bara sex minuter senare.

Wanderson gjorde sitt sjunde och åttonde ligamål för säsongen, samtidigt som Andreas Granqvist efter att ha blivit bänkad mot Rubin Kazan senast, åter befann sig i startelvan.

I och med segern klättrar Krasnodar till en femteplats i ligan, sex poäng efter ledande Zenit St. Petersburg.