Lagerbäck hyllas – med en öl döpt efter honom

Lars Lagerbäck har uppnått legendstatus på Island efter att ha tagit landet till sitt första störa mästerskap någonsin. Nu hyllas han på många olika sätt – nu finns det till och med en ölsort uppkallad efter honom.

– Idén kom faktiskt för ett år sedan när någon på internet skämtade om att ”om vi går till EM måste ni göra en öl för Lars Lagerbäck”. Och ja, nu är vi här, säger Óli Rúnar Jónsson från bryggeriet Borg.

Bryggeriet har meddelat att ölen kommer att heta Lars, och självklart kommer det att vara en Lager-Bock, en given ordvits enligt Jónsson. Det finns många svenskar som har kontaktat bryggeriet och sagt att de måste hålla sitt löfte.

– Lars är en Gud på Island just nu. Jag skulle inte bli förvånad om någon uppdaterar Snorres Edda (en uråldrig isländsk historiebok) snart för att skriva in Lars som en av de nordiska Gudarna, säger Óli Rúnar Jónsson.

Trots att det är flera omgångar kvar av det rådande EM-kvalet är Island klara för mästerskapen i Frankrike nästa år. Man slog bland annat stornationen Holland i båda matcherna.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply