Uppgifter: Var nära Real Madrid – nu sägs han förlänga

bet365

David De Gea stannar i Manchester United

Efter diskussioner med Louis van Gaal kommer den spanske landslagsmålvakten med största sannolikhet att förlänga med Manchester United.

David De Gea kommer att förlänga sitt kontrakt med Manchester United, det skriver både spansk och engelsk media under fredagsförmiddagen. Detta efter att klubbens representanter (bland annat van Gaal) haft ett möte tillsammans med spelarens agent Jorge Mendes. På tio dagar har spelaren gått från att mer eller mindre vara Real Madrid-spelare till att återgå att vara en av Uniteds största och viktigaste spelare.

Jorge Mendes sägs ha besökt Carrington (klubbens träningsanläggning) under torsdagen vid 14-tiden i en taxi där även De Geas familj fanns. Efter ett möte på två timmar, som senare följdes upp på natten ska både tränaren och klubbledningen ha berättat om önskan att skriva ett nytt kontrakt med 24-åringen.

Uniteds klubbledning ska ha lagt fram ett kontraktsförslag på fem år där spelaren skulle komma att tjäna nio miljoner euro per säsong. Old Trafford-klubben har fullt förtroende för målvakten och en förlängning skulle vara viktig för klubben då han har många år kvar på professionell nivå.

Krav från van Gaal

Enligt rapporter ska tränaren Louis van Gaal ha ställt ett ultimatum till lagets målvakt. Antingen förlänger han och får spela eller så väljer han att inte förlänga och får sitta på bänken. Detta skulle även betyda att han med nästan all säkerhet skulle komma att missa nästa sommars EM-slutspel som avgörs i Frankrike.

 Källa: Diario Marca

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply