Kryss i RVP-återkomsten på Emirates

Försnacket handlade om Robin van Persies återkomst till Emirates Stadium sedan övergången från Arsenal till Manchester United. Det började med en ”the guard of honour” där Arsenalspelarna klappade in de klara mästarna Manchester United till publikens burop. Det verkade som det gav Arsenal tändvädska för efter endast två minuter fick Theo Walcott bollen av Tomas Rosicky i misstänkt offsideposition, men linjemannen lämnade flaggan nere och Walcott kom fri med De Gea och satte 1-0 för hemmalaget.

Arsenal började klart bäst och förde spelet via sitt bollinnehav som man alltid brukar vilja göra. Det var en hård första halvlek som hettade till med flera gula kort, särskilt för United som kände att man fick några domslut emot sig. Men bortalaget kom in i matchen mer och mer, det gav utdelning i form av en straffspark som van Persie tog hand om och satte dit säkert. Jublet uteblev respektfullt från holländaren och detta skedde minuten innan halvtid.

I den andra halvlek var det väldigt öppet där båda lagen gick för seger, Arsenal för tredjeplatsen och United för poängrekordet. Poängrekordet krävde att United skulle vinna samtliga fyra sista matcherna för att slå Chelseas rekord på 95 poäng från José Mourinhos era i Chelsea. Det skapades mycket vassa målchanser och spelet svängde fram och tillbaka. Men lagen lyckades hålla tätt väldigt bra trots dessa forceringsförsök och det gjorde att målen uteblev i andra halvlek.

Inget poängrekord alltså för Manchester United medans Arsenal petades ner till fjärdeplatsen av Chelsea som dessutom har en match mindre spelad. Även Tottenham har en match mindre spelad med två poäng bakom Arsenal.