Chelsea kontrollerade och vann mot Swansea

Chelsea kontrollerade första halvlek från avspark till paussignal. Ett mittfält med Hazard, Mata och Oscar styrde och ställde matchtempot och bollinnehavet var enormt. Man skapade målchanser och frispakar. Men man bjöd även Swansea på kontringar, vilket blev resultatlösa då sista avgörande passningen inte var lyckad.

Precis innan pausvilan kom målen från Chelsea. Efter att inhoppande Lampard assisterat Oscar genom en tunnel kunde Chelsea ledningen. Efter målet tryckte Chelsea på ännu mer. Mata fixade en straff och Lampard fick göra sitt 13:e ligamål denna säsong från straffpunkten.

Swansea spelade upp sig i andra halvlek och skapade en handfull chanser men fick ingen utdelning i inledningen av andra. Chelsea spelade upp sig och kontrollerade matchen och bollinnehavet senare i matchen.

Chelsea vann, tack vare en stabil insatts, bjöd inte Swansea på några lägen och gjorde mål på sina egna. Londonklubben gick tillfälligt om Arsenal och upp på en tredjeplats och tre poäng ifrån Tottenham på en femteplats. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply